Wat maakt het gebied ten zuiden van Malága nu zo leuk om te golfen?

 

Het belangrijkste is het klimaat, in December en Januari is de gemiddelde temperatuur ongeveer 20 graden Celsius en geen regen van betekenis. De vele “uitdagingen” die de golfbanen hier bieden, denk hierbij aan de hoogte verschillen en de diverse ander soort hindernissen (strategisch geplaatste bergen en rotsen) dan welke we gewend zijn.

Golfbanen in de gemeente Mijas,
Málaga en Alhaurin

 

in de gemeente Mijas vindt u vele golfbanen.
Vlakke tot heuvelachtige banen en alles
binnen 15 tot 20 minuten met de
auto te bereiken.

 

Tevens is Mijas Pueblo één van
de leukste witte dorpjes van
Andalusiè en zeker
een bezoekje
waard.

Alhaurin Golf in Alhaurin el Grande

18 holes + 9 holes par 3 – Slope index [geel] 137 Mooi clubhuis-Driving – range-Putting green Op de baan: toiletten en drinkwater Neem extra ballen mee! Buggy aan te raden.
Deze baan is gelegen in de Sierra de Mijas, een paar kilometer uit de kust en zeer mooie course in een unieke setting. De golfbaan heeft veel hoogte verschil en een aantal zeer uitdagende holes. De baan is goed onderhouden en ook de greens zijn van goede kwaliteit. De wind kan een behoorlijke invloed hebben tijdens uw ronde. Nauwkeurigheid staat bij een aantal holes hoog in  het vaandel. Een paar blinde holes en de tee box op hole 6, par 5 dogleg naar rechts, is imponerend. Vergeet niet dat de baan ongeveer 400 meter boven zeeniveau ligt, u slaat verder dan in Nederland. Neem bij hole 10, par 3, de juiste club! Bij de laatste holes komen ook de vijvers in spel. Een goede afslag is op een paar holes (1, 6 ,9 , 18) het halve werk. Op hole 4 kan een ijzeren 6 een uitkomst zijn!
Neem op de tee box de tijd om van de mooie uitzichten, Middellandse Zee en de bergen, te genieten. Eigenlijk een baan die een aantal keren moet lopen. De par 3 baan wordt gezien als zeer uitdagend en lastig.

Guadalhorce in Malaga

18 holes Slope index [geel] 129 9 holes par 3
Clubhuis – Driving range – Putting green – Is te lopen!
Deze baan is gelegen in Malaga. De golfbaan is relatief vlak en is te lopen. Het clubhuis met restaurant is een lust voor het oog.
De baan is goed onderhouden met veel goede bunkers en mooie bomen. Bij de tweede negen komt er ook water in het spel. Jammer genoeg staan ook hier soms bomen in de weg, kan ook aan mij liggen. Deze baan wordt druk bezocht door de vele Spaanse leden.
De club heeft een aantal zeer bekende leden zoals Miguel Angel Jiménez en Alvaro Quiros.

Mijas Golf in Mijas Costa

2 x 18 holes
Las Olivas – slope index [geel] 114 – Los Lagos – slope index [geel] 111
Clubhuis – Driving range – Putting green
Vlakkere banen, is te lopen!
 
Las Olivas is een relatief vlakke baan dus deze zou u kunnen lopen. De eerste holes zijn breed opgezet en u kunt uw golfballen makkelijk terug vinden.
De fairways en de greens zijn goed onderhouden echter de bunkers zijn behoorlijk hard. Er zijn 3 holes par 4 van net onder de 400 meter en één van dik 400 meter welke met een lange afslag goed te bedwingen zijn. Deze meeste green liggen hoger dan de fairways en een club extra kan geen kwaad. De gehele course is omgeven met huizen, er is zelfs al één hole ingekort tot een par 3 om ruimte te creëren, was voorheen een par 4.
Hier zijn veel actieve leden, Los Lagos is een plaatje om te spelen, wel een prijzige baan.

Sntana in Mijas

18 holes – Slope index [geel] 125 – Clubhuis – Geen driving range – Putting green Is te lopen!
Eén van de mooiste banen aan de Costa del Sol en zeer volwassen met flink wat olijfbomen en de bergen op de achtergrond.
Baan is ruim opgezet en zeer goed te lopen. De baan is goed verzorgt en de greens zijn behoorlijk snel. Een van de weinige banen waar geen huizen pal op en om de baan staan. Het is dan ook echt genieten van de omgeving.
Helaas is hier geen driving range aanwezig, vindt dit peroonlijk erg jammer.
Leuk clubhuis met een uitstekend dagmenu. Zeer vriendelijke mensen hier. Is ook een duurdere baan en zeker de moeite waard om te spelen. In het laagseizoen kan je voor weinig leuke rittenkaarten kopen.

El Chaparral Golf in Mijas

18 holes – Slope index [geel] 132 –
Clubhuis – Driving range – Putting green
Advies, neem een buggy!
Eén van de mooiere baan in Andalusië, veel naaldbomen, fairways en greens met veel hoogte verschillen en is perfect onderhouden met geweldige uitzichten.
Zonder meer een golfbaan met vele uitdagende holes. Hole 1 is een lange par 4 die visueel smal oogt. Zo biedt elke teebox een mooi uitzicht. Een buggy is geen luxe doch er zijn (geoefende) golfers die hier lopen.
Deze baan verdient het om meerdere malen bedwongen te worden alleen al de natuur is hier schitterend. Tevens hebben ze hier een heel gezellig clubhuis. Vanaf 2013 mag je met de buggy op de fairway.

Miraflores in Mijas

18 holes – Slope index geel 123
Clubhuis – Driving range is vlakbij hole 2. Eerst naar de driving range en daarna naar de caddymaster.
Putting green, Is te lopen!

Een aardige baan met flink wat uitdagingen. Is gelegen
tussen huizen. Je hoeft hier geen longhitter te zijn doch nauwkeurigheid is wel een aanrader. Er staan hier flink wat bomen in de weg en ook het water komt aardig in spel.
Fairways zijn van goede kwaliteit en de greens zijn goed. Tevens zijn er een aantal compleet nieuwe greens aangelegd.
Hier wordt elke maandag een wedstrijd gespeeld met de Two4one kaarthouder. Begint om 9.30 uur en als je je om 9.00 uur meldt dan wordt je ingedeeld in een flight.
Prijzen staan op de site van Two4one (meestal Engelse deelnemers).

Cerrado de Aguila Golf in Mijas Costa

9 holes – Slope index [geel] 126 – Clubhuis – Driving range – Putting green. Vlakkere baan, is te lopen! 
Cerrado de Aguila is een vlakkere en uitdagende 9 holes baan welke zeker de moeite waard is. De fairways en greens zijn van bijzonder goede kwaliteit en vanaf hole 1 (zie foto) moet u aan de bak. Een goede drive maar pas op voor het water.
Hole 2 is een leuke par 3, niet te lang doch goed bewaakt door het water en een bunker. Hole 9 is een lange par 5 waar de vijver behoorlijk in de weg kan liggen.
Gewoon een hele goed 9 holes baan die zonder saai te worden makkelijk twee keer achter elkaar gespeeld kan worden.
Begin 2017 was de kwaliteit van de farways en greens duidelijk wat minder.

La Cala Golfbanen in Mijas

13 x 18 holes + 6 x par 3 – Slope index America [geel] 132 – Slope index Europa [geel] 134 – Slope index Asia – [geel] 128
Clubhuis – Driving range bij D.L. – Academy – Putting green, Advies –   neem een buggy!
Drie uitdagende golfcourses.  Europe is bij de meeste mensen favoriet, speelt prettig maar is zeker niet makkelijk. Nauwkeurigheid is troef op deze baan.
Er zijn een paar fairways niet helemaal eerlijk. America is een leuke, iets vlakkere baan met drie of vier fairways die het je wel erg moeilijk maken als je de baan niet kent.
Asia heeft zeker uitdagingen voldoende om er een leuke dag van te maken. Neem zeker wat extra ballen mee!

Calanova in Mijas

18 holes – Slope index [geel] 127 – Clubhuis
Driving range – Putting green
Neem een buggy!
Een heuvelachtige baan met flink wat uitdagingen.
De baan is moeilijk in te schatten als men er voor de eerste keer loopt. De eerste green is links een kwestie van bal weg.De kwaliteit van de fairways en greens kan weleens minder zijn maar het ligt er een beetje aan want een dag later kan het al veel beter zijn.
De meeste green worden aan twee of soms drie kanten bewaakt door heftige rough, bal is zeer moeilijk terug te vinden.

La Noria in La Cala de Mijas

9 holes – Slope index [geel]
Clubhuisje met aardige mensen
Driving range ligt een stukje verder
Putting green. Is geheel vlak!
Aardig baantje gelegen in de urbanisatie La Noria.
Een paar leuke holes om te spelen en een paar aparte holes. Je moet soms een beetje nadenken.
Het is een relatief korte baan met smalle fairways. Alles is goed onderhouden.
Wel opletten voor afzwaaiers van andere golfers!

Lauro Golf in Alhaurin de la Torre

27 holes – Slope index [geel] 132 –
Clubhuis – Driving range – Putting green
Op de baan is een toilet. Vlakkere baan, is te lopen!
Deze baan is gelegen in een vallei tussen Alhaurin el Grande en Alhaurin de la Torre, een paar kilometer uit de kust.
De golfbaan is relatief vlak en is te lopen. Er zijn wel een paar holes waar u een behoorlijk hoogte verschil moet overbruggen. In de zomer kan het hier een paar graden warmer worden dan aan de kust.
De baan is goed onderhouden en ook de greens zijn van goede kwaliteit. Over het merendeel van de holes heeft de ontwerper
creatief nagedacht.
De baan is wijds doch een aantal holes eist wederom nauwkeurigheid want op strategische plaatsen zijn bomen en vijvers aanwezig. Over het algemeen kan je hier je golfbal goed terugvinden, uitgezonderd in de enkele ravijnen en waterpartijen.